Onze Standaard tours

PROGRAMMA

We vertrekken aan de bekende Menenpoort te Ieper. Vanuit Ieper rijden we naar Essex Farm Cemetery, waar we het graf van de jongste Engelse gesneuvelde vinden, maar ook de restanten van de medische post waar de Canadese arts John McCrae verbleef tijdens de eerste gasaanvallen in april en mei 1915. Hij schreef er ook zijn bekende gedicht 'In Flanders Fields'. 

 

Vervolgens rijden we via Mauser Ridge en Pilckem Ridge (met o.a. het Nationaal Welshe Memoriaal) naar de Duitse militaire begraafplaats in Langemark. We krijgen er o.a. het verhaal van het 'Massacre van de onschuldigen' te horen. 

 

Via 's Graventafel rijden we daarna richting Tyne Cot Cemetery, de grootste CWGC begraafplaats ter wereld. Naast de bijna 12.000 grafzerken vinden we ook nog eens 35.000 namen van vermisten op het Tyne Cot Memorial. 

 

Tot slot rijden we naar Passendale om er het Canadese herdenkingspark van Crest Farm te bezichtigen. De Canadezen veroverden de ruïnes van het dorp in november 1917, maar leden hele hoge verliezen in die strijd. Via Zonnebeke en de Frezenberg terug naar Ieper. 

 

 

PRAKTISCH:

> Halve dag: € 45 p.p.

 

In de prijs is inbegrepen:

> vervoer met minibus

> professionele gids

 

hoogtepunten van de Ieperboog

Messines Ridge

Experience

PROGRAMMA:

We vertrekken aan de Menenpoort te Ieper en rijden naar Kemmel voor een introductie op de Mijnenslag bij Mesen. We bezichtigen er de bunkers van de Lettenberg (die toegang verschaften tot een groot ondergronds complex) en bekijken in het bezoekerscentrum een uitstekende inleidende film op de Mijnenslag.

 

Vervolgens rijden we via Ploegsteert en het Christmas Truce Memorial naar Mesen. Hier brengen we een bezoek aan het Ierse Vredespark, het herdenkingspark voor de Nieuw-Zeeland Divisie en het plaatselijke museum omtrent WO I.

 

Daarna brengt de rit ons langsheen enkele kraters van de Mijnenslag tot Hill 60. Hier vinden we een quasi onaangetast terrein dat nog steeds de sporen van de oorlog draagt. We kunnen er ook de best bewaarde krater van de Mijnenslag bezichtigen. 

 

Na circa 3,5 uur terug naar Ieper. 

 

 

PRAKTISCH:

> Halve dag: € 45 p.p.

 

In de prijs is inbegrepen:

> vervoer met minibus

> professionele gids

> alle inkomgelden